• Mi a bajom ?Cushingvagy prolaktin betegség e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt olvasó vagy Endokronólógus! Mivel igen hosszadalmas a problémám és külföldön élek ezért kérdésem a következő.: Az agyalapi mirigyben találtak egy 5mm-s adenómát,viszont mikor hasi CT-re küldtek nem találtak vagyis nem írták hogy találtak e volna a mellékvesénél is adenómát,viszont májzsírosodást írtak.Nem ittam és nem is iszok alkoholt plusz gyógyszert sem szedtem és nem szedek még.Az epémet is ki kellet venni kő miatt.68kg-ról már 112kg vagyok most és P.C.O.S- is van és sok minden más tünetem ha valakivel fel vehetném a kapcsolatot annak nagyon örülnék.Jelenleg külföldön dolgozom,eddig azt mondták hogy ne egyek sokat holt napi 5km gyaloglók és fiatalként 14-18ig aerobik és kosaraztam de a menstruációs zavarok miatt abba kellet hagynom.Nagyon el vagyok szomorodva szeretnék le fogyni és nem állom szerű lassított felvételként fáradtan kimerülten élni kérem segítsen valaki.Ennél részletesebben és pontosabban akkor tudok írni ha van kinek. Előre is köszönöm a válaszokat segítséget tisztelettel Dana

        Dr. Fáklya Mónika válasza a endokrinológia témában

        Tisztelt kérdező! Az ön testsúlya igen nagy. Egyrészt endokrinológiai kivizsgálását javasolnám hogy felmérjék a pajzsmirigy működését, valamint megnézzék a nemi és mellékvesekéreg hormonszintjeit. Ha ez már megtörtént és itt állapították meg a PCOS-t -és más hormonzavar nem igazolódott- akkor gondolom elmondták önnek azt is, hogy a legfontosabb a testsúly csökkentése. Ez a nagy súly rontja a petefészkek működését számos hormonális problémát kiváltva.A szénhidrát anyagcsere szintén romlik. Mindezen problémák egymást erősítve egy ördögi kört váltanak ki amelyből érdemes akaraterővel kiszállni. A kivizsgálás mellett javaslom, hogy napi 1200-1300 kCal energiatartalmú étrendet tartson úgy hogy az 5 alkalomra legyen elosztva. E mellett minden nap legalább fél órát tempósan sétáljon. Az hogy korábban mennyit mozgott, csak a múlt, most a jelenre kell koncentrálnia. Endokrinológus felkeresését mindenesetre javaslom.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 09., 14:17; Megválaszolva: 2011. január 11., 13:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés