Pajzsmirigy

Tisztelt Doktornő/Úr! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy az 5. lombik kezelés előtt állunk a párommal, és úgy gondoltam, nem árthat ha a pajzsmirigyemet is megnézetem. Így is tettem, a gyógyszeres kezelés előtti értékeim: T4 19Pmol/l TSH: 2, 1 Ezekre az értékekre azt a választ kaptam, hogy kicsit alul működik a pajzsmirigy, és mivel lombik kezelés lesz 1 alá kellene vinni a TSH-t. Megkaptam az Euthyrox nevű gyógyszert, szedtem egy ideig, de nagyon felment a T4: 43 pmol/l-re. Ezért csökkentenem kellett, majd abbahagyni mert nem nagyon változott az érték. Minimálisan csökkent. Viszont a TSH alig mérhető 0, 006mIU/i-lett. Kérdésem az lenne hogy ez nem e alacsony érték, hogy el lehessen kezdeni a lombikot, illetve befolyásolhatja e annak kimenetelét ez az alacsony érték. FT4 most 23, 81 pmol/l Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Az ön értékei a pajzsmirigyhormon adagolástól borultak fel mivel túl sok volt a szervezetének ennyi pajzsmirigy hormon. Véleményem szerint érdemes megvárni míg kiürül a mesterségesen bevitt hormonmennyiség a szervezetéből és akkor belevágni a lombikprogramba. Ez nem hosszú idő, hetek kérdése lehet.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. január 07., 20:17; Megválaszolva: 2011. január 11., 13:29
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték