• Szőrösödés, sovány testalkat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 19 éves lány vagyok, a hasamon, derekamon és mellkasomon szőrösödést tapasztaltam. Ez engem nagyon zavar, és nagyon gátlásossá tesz. A menstruációmmal nincsen probléma, viszont 3 éve bőrgyógyászhoz járok a pattanásos arcbőrömmel. Úgy tudom, hogy a hormonproblémák gyakori kísérője a hirtelen növekvő testsúly, ám én kifejezetten sovány vagyok, és inkább a hízással van problémám, nagyon nehezen megy. Testalkatom pedig egyáltalán nem mondható nőiesnek. Ezzel a problémával kihez tudnék fordulni? Endokrinológushoz szükséges beutalóért a háziorvoshoz forduljak, vagy inkább keressek fel nőgyógyászt? Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hasonló jellegű problémát csak hormonkezeléssel lehet orvosolni, vagy esetleg egy fogamzásgátló felírásával is? Ha csak hormonkészítménnyel, akkor ezt hosszú távon kell -e szedni, és vannak-e mellékhatásai? Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!!!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a endokrinológia témában

        Kedves Kérdező! Nőgyógyászati endokrinológiára kérjen beutalót. Amennyiben hormonális eltérés van, ezt hormonkezeléssel lehet orvosolni, maga a fog. gátló is hormonkat tartalmaz, ez is egyfajta hormonkezelésnek fogható fel.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 07., 09:23; Megválaszolva: 2011. január 08., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés