Pajzsmirigy

Kedves Doktor Nő! Novemberben a labor eredményem a következő pajzsmirigy eredményeket hozta, TSH: 10, 11mIU/L (normál tartomány: 0, 27-4, 20 mIU/L) , T3: 5.5 pmol/L, T4: 11.6 pmol/l. Endokrinológushoz fordultam, aki felírt Letrox 50 mg-os tablettát napi 1 tb szedést javasolt. Közben voltam UH vizsgálaton az eredmény a jobb lebeny középső harmadában ventrálisan 7x4 mm nagyságú echoszegény göb látható. Tünetem csupán annyi, hogy kb 2 éve 20 kg-ot híztam semmi, igaz közben volt egy Aorta Baypass műtétem. elkezdett a hajam hullani és sokfajta fogyókúrát kipróbáltam és sikertelen lett ezért vetetten vért és nézettem meg a pajzsmirigyet. Milyen további kezelésre számíthatok? Műtét várható-e? Köszönöm válaszát előre is. Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A pajzsmirigy működéssét és a göb nagyságát fogják követni. Előbbi vérvétellel, utóbbi uh vizsgálattal történik. A göb jelenleg elég kicsi, más teendő nincs vele. A gyógyszert szedje rendszeresen és ellenőriztesse a hormonszintjeit, mert ennek alapján állítják be a gyógyszer adagját.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. január 05., 10:57; Megválaszolva: 2011. január 08., 21:35
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték