Pajzsmirigy

Kedves Doktor Nő! Novemberben a labor eredményem a következő pajzsmirigy eredményeket hozta, TSH: 10, 11mIU/L (normál tartomány: 0, 27-4, 20 mIU/L) , T3: 5.5 pmol/L, T4: 11.6 pmol/l. Endokrinológushoz fordultam, aki felírt Letrox 50 mg-os tablettát napi 1 tb szedést javasolt. Közben voltam UH vizsgálaton az eredmény a jobb lebeny középső harmadában ventrálisan 7x4 mm nagyságú echoszegény göb látható. Tünetem csupán annyi, hogy kb 2 éve 20 kg-ot híztam semmi, igaz közben volt egy Aorta Baypass műtétem. elkezdett a hajam hullani és sokfajta fogyókúrát kipróbáltam és sikertelen lett ezért vetetten vért és nézettem meg a pajzsmirigyet. Milyen további kezelésre számíthatok? Műtét várható-e? Köszönöm válaszát előre is. Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A pajzsmirigy működéssét és a göb nagyságát fogják követni. Előbbi vérvétellel, utóbbi uh vizsgálattal történik. A göb jelenleg elég kicsi, más teendő nincs vele. A gyógyszert szedje rendszeresen és ellenőriztesse a hormonszintjeit, mert ennek alapján állítják be a gyógyszer adagját.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. január 05., 10:57; Megválaszolva: 2011. január 08., 21:35
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Tisztelt Dr. Nő! 25 éves férfi vagyok! Az elmúlt 1 évben 17 kg-t fogytam. 2014-ben véletlen kerültem endokrinológushoz nagy fejfájások miatt....
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Tisztelt Doktor (nő)! Nagyon stresszes időszak után (családi gondok, nagyszülő halála, covid betegség) nem jött meg a menstuációm, a...
Szelén szedése
Kedves Doktornő! Eddig Béres Vital szelént szedtem, amit autoimmun pajzsmirigybetegségre javasoltak anno. Most nem lehet kapni, ezért egy patika által...
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Tisztelt Doktornő, Szubklinikus pajzsmirigy alulműködésre 2 hónapja 25 mg Eutirox-ot szedek, mert szeretnék teherbe esni. (TSH enyhén emelkedett...
Pajzsmirigy antitest érték
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy érték vizsgálatokat végeztettem, mely értekek a következők: -TSH: 1,46 ref: 0,35-4,9 -T3: 4,1 ref: ...