Pajzsmirigy túlműködés

Kedves Doktornő/úr! Előző levelemben írtam, hogy a pm. UH-om eredmény az volt, hogy thyreoditisnek megfelelhet. A vérvizsgálatom eredményében TSH 0.02, a szabad T4 41, 35 volt. A háziorvosom mondta, hogy ez pm. túltermelés lesz. Tovább küldött izotópdiagnosztikai vizsgálatra. A kérdéseim: mi okozta ezt a betegséget? mi a következménye hosszú távon? ha ez hormonnal kapcsolatos, akkor hogyan befolyásolja a fogamzásgátló szedését, és a teherbe esést? Köszönöm előre is

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza pajzsmirigy témában

Kedves Kérdező!

A pajzsmirigye túlműködik, ennek sok oka lehet, pl. Hashimoto thyreoiditis, Basedow kór, adenoma. A további vizsgálatok eldöntik, de kezelni szerencsére bármelyik típus is, lehetséges, sem a fogamzásgátló szedését, sem a teherbeesést hosszútávon nem befolyásolják.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. január 03., 20:05; Megválaszolva: 2011. január 06., 05:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek