• Rendellenes szőrzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr Hosszú évek óta fokozott szőrnövekedéssel küszködök, nem bírok normális életet élni. Mindenhol, ahol egy nőnek normális esetben nincs, különösen erős a combokon. Az utóbbi években fokozódott és az arcon, ahol eddig kisebb problémát okoztt, már ott is nagyon megerősödött. Már sajnos azt is meggondolom mikor megyek utcára, ill. ha kimegyek hosszú órák jelentik az előkészületet... Emellett nagyon nagyfokú fáradékonyság, levertség,sápadtság, energia-hiány jellemző rám. Jártam háziorvosnál, de a szőrösödést nem mertem említeni. Voltam labor-vizsálaton, ( vér +vizelet) ami szerint teljesen egészséges vagyok, még vérszegény se vagyok. Ezután elmenetem endokrinológushoz, aki a probléma elmondása után vizsgálat nélkül gyógyszereket akart felírni. Ez nem volt túl meggyőző, ezért kértem hogy küldjön el vérvételre, hogy kiderüljön mi okozza a problémámat. Menstruáció 5. ill. 21. napján voltam vérvételen. Vizsgálat eredménye: 5.napon vett vérből: Inzulin: 3,91 uU / ml szérum FSH : 4,6 U /l szérum LH : 2,38 U / l szérum prolaktin: 231,6 miU/L szérum progeszteron : 1,00 nmol / l total tesztoszteron: 2,71 nmol / l szerum estradiol :42,68 pg /ml DHEA-s: 10, 460 nmol /l SHBG: 62,56 nmol /ml szabad tesztoszteron index :4,33% 21.napon: szérum progeszteron: 9,50 nmol /l Ultrahangon mellékvesék + kismedence vizsgálata: rendben volt minden Ezután volt egy CT is mellékvesék + petefészek (PCOS gyanúja??), de ott is minden renden volt. Tehát az egész vizsgálat eredménye az lett, hogy nincs ok, válasz:a szőrtüszők érzékenyek a receptorokra... Felírt Cypromix tablettát, ill. külső (lézeres) szőrtelenítést ajánlott. Az lenne a kérdésem, hogy a fent leírt eredmények alapján valóban nincs egészségügyi oka a problémának? Hogy lehet ezt kezelni, hogy tudnám megoldani, mert elviselhetetlenek a mindennapjaim. Nagyon várom segítő válaszát, előre is köszönöm!

        Dr. Fekete István válasza a endokrinológia témában

        A fokozott szörzetnövekedés oka lehet a felállított diagnózis.A tabletta választás jó, a javaslat a kozmetkai kezelésre szintén helytálló


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 03., 01:43; Megválaszolva: 2011. január 08., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés