• Izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        megoldást szeretnék találni erre a nagyon kínos kellemetlen problémára. nagyon gyakran és intenzíven izzadok.a hyperhidrozis nevű betegséghez hasonlít csak én az egész testemen izzadok és ugy mintha beülnék egy szaunába.a hónaaljam az folyamatosan izzad.és a jobb oldali az szemmel láthatóan jobban.elég gyakran hőhullámok törnek rám és ha nem megyek hűvösebb helyre akkor olyannyira elkezdek izzedni hogy sokan megkérdezték már töllem h jol vagyok e v hogy hívjanak e orvost.már rengeteg vizsgálaton voltam és sehol se tudtak értelmeset mondani.mindenhol azt kapom hogy ilyen tipus vagyok.de a hét év alatt még nem találkoztam hozzám hasonlóval.kérem ha tud valami megoldást akkor értesítsen mert teljesen behatárolja korlátozza az életemet az izzadás.nem tudok olyan munkát vállalni télen megfázok mert mindig teljesen vizes lesz a nadrágom és a pulóverem.várom a válaszát és a tanácsait. előre is köszönöm szabó tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a izzadás, izzadékonyság, erőteljes izzadás témában

        Kedves Tamás!

        Nem írta, hogy milyen jellegű volt az a "rengeteg vizsgálat", de a panaszai alapján endokrinológiai kivizsgálás mindenképpen szükséges lenne. Pajzsmirigy betegség is okozhat többek között ilyen panaszt. Semmiképpen nem a bőre beteg, hanem hormonális szabályozási zavar lehet a háttérben, azaz az izzadságmirigyek működésének irányítása szenved ilyenkor zavart. Belgyógyászati-endocrinológiai és andrológiai vizsgálatot is javasolnék.

        Üdvözlettel:  Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-19 14:08:15; Megválaszolva: 2011. április 29., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés