• Hormonzavar fogamzásgátló elhagyása után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím, Sajnálatos módon a fogamzásgátló abbahagyása óta hormonzavaraim vannak. Ez úgy kezdődött, hogy Yadine-t szedtem, de fájt a fejem, így váltottunk Lyndinettere, amitől viszont naponta fájt a fejem, így nőgyógyászom azt mondta miután bevettem kb a levél gyógyszer felét, kb 10-12 szemet, hogy azonnal hagyjam abba a tablettát. Abba is hagytam, miután szinte azonnal meg is jött. Majd 3-4 hónapig minden rendben volt, viszont azóta össze vissza van menstruációm. Utána nem volt hosszú hónapokig, mostanság 2 - 3 havonta jön meg. Híztam, szőrösödök, fáj a fejem, rossz a közérzetem. Voltam kivizsgálásokon, még agyi CT-n is, minden rendben volt , a progeszteronom a ciklus másodk felében szinte egynelő a 0-val, ami érthető is, viszont ezt nőgyógyászaim fogigátlóval szeretnék kezelni. Ön szerint mi lenne a megfelelő kezelési mód? Gyógyszeres? Egyéb? Csak a fogamzásgátló létezik? Elküldeném a hormoneredményeimet: Glükóz terhelés éhgyomri: 5,7 mmol/L Glükóz terhelés, 60 perces: 5,5 mmol/L Glükóz terhelés, 120 perces: 6,2 mmol/L Se TSH supersensitiv megh.: 1,036 μIU/ml SE szabad T+ megh.: 5,25 pmol/l SE szabad thyroxin megh.: 14,82 pmol/l Se LH: 6,58 mU/ml Se FSH megh.: 6,73 mU/ml Se prolactin megh.: 240 mU/l Se oestradiol meg.: 208 pmol/L Se testosteron megh. 1,2 nmol/L Se szexhormont kötő fehérje megh.: 11,30 nmol/l Se inzulin megh.: 4,93 μU/ml Se DHEA-szulfát megh. 5,86 μmol/L Ultrahang: Diagnózis Sine morbo Vizsgálati eredmények: TAS az uterus: nagysága: Rendes nagy. Endometrium vastagsága: 6,9 mm Petefészkek nagysága szerkezete: J. o. ov: 32x24 mm. B.o ov: 31x24 mm Mindezek fényében mit javasol? Köszönettel: Muriel

        WEBBeteg szakértő válasza a endokrin témában

        A hormonzavar nem a tablettáktól vette kezdetét.Ezt szögezzük le.HA gyermeket akar akkor a peteérését kell serkenteni, ha nem tüneti kezelést kell alkalmazni. Vigyázzon a testsúlyára, mert önmagában annak a növekedése tovább ronthatja a hormonzavart.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 23., 09:46; Megválaszolva: 2010. november 24., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés