• Hormonzavarom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az a panaszom, hogy a hasamon, mellemen, szám felett és lassan az államon is erőteljesen nő a szőr. Én eddig nem mertem gyantázni, mert attól félek, hogy attól még rosszabb lesz, csak 1-2 alkalommal kiszedtem csipesszel azokat amik nagyon látványosak voltak... Ezenkívül a testalkatom is férfias, a mellem nagyon kicsi, és széles a vállam. De remélem ez csak alkati 'adottság'. És ami még nagyon aggaszt, hogy sokszor kellemetlen a leheletem (aceton szagú), és erről azt olvastam, hogy ez lehet a cukorbetegség jele is... Az arcomon pedig már több mint 6 éve pattanások vannak. Ezzel többször voltam bőrgyógyásznál, és eddig azt hittem, hogy biztos a kamaszkor miatt van de most már állandóan az jár az eszembe, hogy mi van ha hormonzavar az oka? Nem merek erről beszélni senkinek mert nagyon kellemetlen és szégyellem. Az anyukám sem tudja...de most már kezdek aggódni. És még csak 15 éves vagyok (!) Bízom benne, hogy ez csak a gének miatt van, merthogy a szőrösödés nőknél ugye nem feltétlenül betegség...de ha mégis kiderül, hogy ez hormonzavar akkor mit lehet ellene tenni?? Csak a tüneteit lehet kezelni, vagy az okát is meg lehet szüntetni? És ez komoly betegség? és Még nagyon kíváncsi lennék arra is, hogy ennek vannak hosszútávú tünetei? Még nem voltam nőgyógyásznál szóval attól is tartok... Kérem segítsen mert nem tudom mit tegyek. Előre is köszönöm válaszát Tisztelettel: Anett

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a endokrin témában

        Kedves Kérdező Kisasszony! A szégyellőség életkori sajátság, a többi tünetre már nem tudom biztosra mondani ugyanezt. Nagyon jó lenne, ha beszélne az anyukájával erről a dologról (panaszok) és elmennének a területileg legközelebbi gyermekendokrin szakrendelésre, ahol (gyermekoendokrinológusként mondom) legtöbbször nők rendelnek (ismerem a kollegáim). Ott lehetne néhány vizsgálatot elvégezve kizárni, hogy nincs semmi gond. A diabetestől ne féljen, azt nem adják ingyen, az acetonos lehelet egy csomó más dologtól is lehet, ha diabetes lenne, már régen kórházban lenne (diabetológus is vagyok :-)): Szóval tessék elfelejteni a szégyellőséget és lépni!


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 17., 19:47; Megválaszolva: 2010. november 19., 15:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés