• Bizonytalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önökhöz hogy inszemináción vettünk részt 2 alkalommal sikertelenül (a teszt kimutatta a terhességet és a vérvizsgálat is de a következő vizsgálat alkalmával már nem).A meddőségi központban elvégzett vizsgálatok alapján semmi akadálya annak hogy akár természetes úton is megfoganjon gyermekünk,azonban nem hagyott nyugodni hogy ez mégsem így van,ezért felkerestem egy Endokrinológust és kértem vizsgáljon ki.Eredmény Vércukor:5,1 Inzulinszint:10,30 Inzulin 120 perces:167 Vércukor terhelés 120 perces:8,5.Szeretném megkérdezni javasolt-e ilyen esetben gyógyszer szedése?PCOS az orvos kizárta!Válaszát előre is köszönöm. K

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a endokrin témában

        Kedves Kérdező! A véreredménye alapján csökkent glükóztolerancia áll fenn (a vércukorszint 120 percesen normálisan 7,8 mmol/l alatt van, 7,8-11,1 között csökkent glükóztolerancia mondható ki, 11,1 mmol/l felett 2 típusú diabetes), emellett a 120 perces inzulinszint is magasabb (norm. 45 mU/L alatt). Ez elméletileg a PCO része lehet. Amennyiben nem túlsúlyos, a fogyás nem feltétlenül segít, szóbajön metformin adása, de ezt mindenképpen nőgyógyásszal érdemes megbeszélni. Sok sikert kívánok!


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 11., 21:20; Megválaszolva: 2010. november 15., 07:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés