• Duzzadt emlők

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányomnak kb. 1 éves kora óta duzzadt mindkét emlője. Anyatejet 8 hós koráig kapott. Most 22 hós. Háziorvos javaslatára a teljes kiőrlésű termékeket is mellőzzük már 1 hónapja, mert állítólag ezek gombás fertőzése is okozhat emlőnövekedést. Ezalatt az 1 hónap alatt nem lett kisebb az emlő... A kislány májbeteg volt, májon belüli epepangás, jelenleg is májfunkciós értékei kicsit magasabbak. Tudom a máj felelős a hormonok lebontásáért is. Lehet a májbetegség hatása a nagyobb cici? Milyen vizsgálattal lehet megállapítani a valódi okot? Sok szenvedésnek volt már kitéve a kislány, ezért kérdezem kell-e vizsgálat Ön szerint? ÜDVÖZLETTEL, KÖSZÖNETTEL

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a mell témában

        Kedves Anya! Az esetek többségében a kisgyermekkori emlőduzzanat jó indulatú, az anyatejjel átjutó hormonok hatása, a fitoösztrogének (a lisztekben található ösztrogén hatású termékek) vagy az állatok húsában levő ösztrogének (amik pl a tápos állapotkban találhatóak) okozhatják a duzzanatot. Természetesen lehet betegség is (korai serdülés), amit kizárni csak úgy lehetséges, hogyha endokrinológus nézi meg a kicsit. Ennek ellenére nem nagy a valószínűsége, hogy endokrin beteg legyen. A döntés sajnos az Ön kezében van, hogy elviszi-e. Megnyugtatás szempontjából mindenképpen érdemes, nem feltétlenül jár vérvétellel, gyakorlott szem anélkül is tud bizonyos esetekben dönteni.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 09., 14:48; Megválaszolva: 2010. november 10., 15:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés