• Magas TSH - terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! 16 hetes kismama vagyok. Pár éve szapora szívverés miatt évente többször is kértem pajzsmirigy hormon miatt vérvételt. A 9. héten és korábban is normál értéket mutatott a vérvétel elredménye, a 16. heti TSH viszont magas lett. 0,2-4200 referencia tartományban, 4330 az érték. Mennyire kell aggódnom, ha csak 2 hét múlva tudok orvoshoz menni, illetve szükséges-e Ön szerint gyógyszeres kezelés ez esetben?

        Dr. Fáklya Mónika válasza a endokrin témában

        Tisztelt kérdező! A TSH értékeknél gondolom lemaradtak a tizedesveszők. A 4,2 helyett 4,33-as TSH érték minimális eltérés, nem lesz semmi gond ebben a 2 hétben ebből adódóan. A gyógyszeres kezelés annak függvénye, hogy ezt mi okozza, és hogy milyen a hormonszint tendenciája. Ezt az endokrinológus fogja eldönteni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 29., 15:29; Megválaszolva: 2010. november 03., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés