• Hashimoto

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktrono! Olyan kerdesem lenne, hogy hashimoto thyreoiditis betegsegnel milyen mertekben tiltott a jod, jodos vitaminok, etelek hasznalata? Teljesen? Vagy ugyanugy szuksege van a szervezetunknek a minimalis jodos dolgok befogadasara? Teljesen ossze zavartak az olvasok, mindenki mast mond mas velemennyel. Vitamint es jodozott sot nem hasznalok egyaltalan. Most felmerult a Gynex cseppek szedese, de azt sem merem elkezdeni, mert jodot tartalmaz. A termeszetgyogyasz 3 szem jod tablettaval inditott - termeszetesen nem vettem be, nehogy nagyobb gondot okozzon. Az egyetlen dolog amivel jodot juttatok a szervezetembe, az maximum a tengeri halak es herkentyuk fogyasztasaval. Nagyon koszonom a valaszat, udvozlettel: J.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a hashimoto témában

        Tisztelt kérdező! Mivel a pajzsmirigy autoimmun gyulladását a jód fokozhatja, a jód nem javasolt ebben a betegségben. A tengeri halak persze fogyaszhatók, mert ebben nincs olyan sok jód, hogy gondot okozzon. De plusz jódot ne szedjen.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 02., 08:24; Megválaszolva: 2010. október 04., 19:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés