Mellékpajzsmirigy

Tisztelt Doktornő! Mellékpajzsmirigy túlműködésem van, pth 91.Ez a laborérték elegendő arra, hogy gyógyszert, vagy műtétet javasoljanak? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza mellékpajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A PTH értéket referencia tartomány és mértékegység hiányában nem lehet értékelni, hisz minden labor más módszert használ.

A műtéti indikációt az ön betegségének ismeretében az endokrinológusa állíja fel. Nem mindegy ugyanis, hogy mi okozta a mellékpajzsmirigy túlműködést. A kiváltó októl függően a kezelés is más lehet.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. szeptember 30., 10:16; Megválaszolva: 2010. október 04., 19:19
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Oltasson-e az immunbeteg?
Tisztelt Immunológus! Autoimmun pajzsmirigy-alulműködéssel javasolt-e beadatni a Covid 19 elleni védőoltást, nem okoz-e nagyobb kárt az immunválasz a...
Alacsony LH Fsh tesztoszteron
Jónapot kívánok. "Pubertás" időszakomban is éreztem hogy teljesen más vagyok mint a többi. Elsősorban 17 éves koromban vettem észre hogy nem...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése