• Pajzsmirigy alúlműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Pajzsmirigy alúlműködésem van. Voltam vérvételen, ahol az anti TPO-t is nézték többek között, melynek értéke 509 (60-ig jó), aThyreotrop hormon 0,722, a T4 1,33, és aT3 pedig 3,31. Az a kérdésem, hogy összességében mit jelentenek az értékek, illetve mi az a sok eltérés az anti TPO-nál. 8 éve szedem az L-Thyroxin gyógyszert, kicsi adaggal kezdtem, de kevésnek bizonyult. Eddig 100 mg-ot szedtem, de most lejjebb vette az orvos 75 mg-ra, mert azt mondta, hogy majdnem átmentem túlműködésbe. Köszönöm válaszukat!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Hölgyem! Az anti TPO az úgynevezett thryroidea-peroxidáz ellenes antitest, jelenléte krónikus pajzsmirigy-gyulladásra utal, de a kezelés nem ezen érték alapján történik, hanem a hormonszintek alapján, ez gyakorlatilag a gyulladást kísérő eltakarító antitest,a szintje lehet akár 60, akár 1000, nem befolyásolja a terápiát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 24., 21:46; Megválaszolva: 2010. szeptember 27., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: