TSH és PROLACTIN kapcsolata

A kérdésem az lenne, ha emelkedik a TSH érték (0, 2-ről 2-re vagy 3-ra), magával vonzza azt is, hogy a Prolaktin szint is emelkedik? A hirtelen megemelkedő prolaktin-szint okozhat mellgyulladást szoptatós anyának?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a prolaktin témában

Tisztelt kérdező! Ilyen kis TSH ingadozás nem okoz prolactin szint változást. A mellgyulladást nem okoz a megemelkedett prolactin szint a szoptatós kismamáknál. Szoptatáskor a prolactin szint normálisan magas, hiszen ez biztosítja a tejtermelést.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. szeptember 13., 14:02; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 17:55
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás