Strúma kezelése

Üdv! már írtam a Fáklya doktornőnek a nyaki uh és a pajzsmirigy izotóppal kapcoslatban! De hogy a pajzsmiirigy scintigráfia pajzsmirigy megnagyobbodást mutatot göböt ilyesmit nem hála istennek lekopogom! Hogy hogyan lehet kezelni mert szedek L-Thyroxin-t szerda szombat 50 a többi nap 25.magas volt a tsh-m de így normális tartományban van.Hogy mindenképp műtét!? Egy ilyen golyva vagy strúma nagyon gyorsan vagy gyorsan nő!? vagy lassan? Mert két éve a nyaki uh átlagos pajzsmriigyet mutatott most meg rá 2 évre megnagyobbodottat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! Mint már korábban is írtam, nincs szükége műtétre, hiszen nincs olyan göb, vagy működési zavar, ami ezt indokolná. A srtuma mérete az idő függvényében változhat. Normál tartományban kell tartani a TSH-t a pajzsmirigy megnagyobbodásának megakadályozására.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. szeptember 10., 22:32; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 18:04
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás