Szőrbaj

A problémám az, hogy fokozott szőrnövekedéssel küszködök már tini korom óta. A probléma oka a hiperprolaktinémia volt, ezt annyira rendbe hozta az endokrinológusom, hogy javult a menstruációs ciklus rendszeressége, és teherbe is estem (7 évvel ezelőtt) . Az orvos szerint ezután megoldódott volna a probléma, de a szőrösödés nem mult el.Újabb vizsgálatok alkalmával rendben volt a prolaktinom. Akkor hiperinzulinémiám volt, ezt nem tudom hogy áll, mert nem ellenőriztük.Lett mégegy kisbabám (2 éve) , és persze a nagy túlsúly megmaradt. Az orvos azt tanácsolja, hogy nagyobb fogyással a szőrnövekedés is megáll majd.Igaz ez? Persze rettentő nehéz fogynom. A másik gond, hogy nem bírom elviselni a szőr jelenlétét az államon, bajuszon, ezért szemöldökcsipesszel szedem naponta, hogy ne legyen olyan feltünő. A kérdésem, hogy ha remélhetőleg lefogyok és a szőrnövekedés lelassul, vagy megáll, akkor ezek a kiszedett, erős szőrszálak is megállnak a növekedésben, vagy ugyanúgy szedhetem tovább? Illetve milyen szörtelenítő eljárással szüntessem meg a szőröket? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szőrnövekedés témában

Kedves kérdező!

A testsúly normalizálása az ön esetében minden bizonnyal megszüntetné a fokozott szőrnövekedést, mivel csökkenne az inzulinrezisztencia és a petefészek működése rendeződne. Addig kozmetikai eljárásokkal tud javítani a helyzeten.

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

Kérdés: 2008. június 14., 18:57; Megválaszolva: 2008. június 14., 18:57
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek