• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! Április végén voltam vérvételen, aminek eredménye arra utalt, hogy pajzsmirigy alul működésem lehet. Az érték 5,38 volt, felső határként a 4, 32 volt megadva. Mivel babát szerettünk volna a párommal akkor már kb fél éve, a nőgyógyászom elküldött endokrinológushoz. Ott az Anti TPO-t néztek meg, ennek értéke 22,7 lett. Az orvos azt mondta, minden rendben, nincs alul működés, kontroll vérvizsgálatot javasolt, abban az esetben, ha három hónapon belül nem maradok terhes. Mindez júniusban történt, ebben a hónapban megfogantam. Javasolt az újabb vérvizsgálat? Járjak utána jobban a dolognak? Köszönöm a választ!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Bár nem volt túl magas a TSH mégis mindenképpen javasolnám mihamarabb az ellenőrzést. Ugyanis a magzat az első időszakban a mamától kaphat csak pajzsmirigy hormont. Az ön pajzsmirigyének tehát több hormont kell előállítania. Ha ez nem megy, kívülről be kell vinni a hiányzó mennyiséget. Mihamarabb keressen fel endokrinológust és a bejelentkezéskor mondja el, hogy ön gyermeket vár.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 25., 15:57; Megválaszolva: 2010. augusztus 28., 13:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: