Pajzsmirigy

Tisztelt doktor Úr/Nő! Április végén voltam vérvételen, aminek eredménye arra utalt, hogy pajzsmirigy alul működésem lehet. Az érték 5, 38 volt, felső határként a 4, 32 volt megadva. Mivel babát szerettünk volna a párommal akkor már kb fél éve, a nőgyógyászom elküldött endokrinológushoz. Ott az Anti TPO-t néztek meg, ennek értéke 22, 7 lett. Az orvos azt mondta, minden rendben, nincs alul működés, kontroll vérvizsgálatot javasolt, abban az esetben, ha három hónapon belül nem maradok terhes. Mindez júniusban történt, ebben a hónapban megfogantam. Javasolt az újabb vérvizsgálat? Járjak utána jobban a dolognak? Köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! Bár nem volt túl magas a TSH mégis mindenképpen javasolnám mihamarabb az ellenőrzést. Ugyanis a magzat az első időszakban a mamától kaphat csak pajzsmirigy hormont. Az ön pajzsmirigyének tehát több hormont kell előállítania. Ha ez nem megy, kívülről be kell vinni a hiányzó mennyiséget. Mihamarabb keressen fel endokrinológust és a bejelentkezéskor mondja el, hogy ön gyermeket vár.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. augusztus 25., 15:57; Megválaszolva: 2010. augusztus 28., 13:05
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás