Pajzsmirigybetegség

Megmütöttek göbös golyva miatt, eltávolitották az egész pajzsmirigyemet, ez 1 honapja történt.Lebénult a gégém és a hangszálak. Azt tudom helyre fog jönni a hangom, de mi lesz a gégével? Megmaradtak a fulladásaim ez meddig tart? Voltam vérvételen a következö az eredmény:TSH:23, 108 FreeT4:6, 90 Kérdezem ez milyen eredmény most? Az orvosom felirta L-Thyroxin100Henning tablettát elkezdtem szedni, ez mit csinál a szervezetemmel? Ugye nemfogok meghizni? Tisztelettel:Sné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! A pajzsmirigye alulműködik az eredményei alapján, ezért az L-Thyroxin szedése valóban szükséges. Amennyiben a hormonszintjei szépen beállnak, és nem eszik többet mint amennyi a szükséglete nem fog elhízni. A műtéti szövődménnyel kapcsolatban fül-orr gégésszel kellene konzultálnia.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. augusztus 24., 08:45; Megválaszolva: 2010. augusztus 28., 12:53
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése