Gyermekvállalás

Pajzsmirigy túlműködésem volt és egy pár hónapja alulműködésbe "ment át". Az utolsó eredményem: TSH: 0.010, FT4: 20, 82. Ilyen eredménnyel mikorra tervezhetnénk babát? Már nagyon régen szeretnénk, és a nőgyógyászom szerint ez lehet az oka, hogy még nem estem teherbe. Ha letenném a gyógyszert baj lenne? Gyógyszer mellett gondolom nem eshetnék teherbe, mert árthat a babának.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! Az eredményei most is enyhe túlműködést mutatnak, hiszen az fT4 a felső határt kissé meghaladja, a TSH pedig alacsonyabb a normál alsó határánál.Fontos az ok felderítése és a pontos diagnózis. A szedett gyógyszer nevét nem írta meg. A terhesség egészséges kiviseléséhez feltétlenül javasolt, hogy a pajzsmirigy működése rendben legyen. A kezelés beállítására endokrinológus szakorvostkeressen fel mihamarabb.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. augusztus 19., 18:22; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 18:15
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás