Gyermekendokrinológia

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy Ön szerint szülséges-e endokrinológushoz fordulnom 12 éves kislányommal. Kislányom nagyon fejletlen kortársaihoz képest és beszélgetéseink során egyre többször vallja be, hogy ez nagyon zavarja őt. A családunkban a húgom hasonló testalkatú. Szükséges-e szakrendelés felkeresése, vagy még 1-2 évig ráérünk ezzel? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza a endokrinológia témában

Kedves Kérdező! Nem igazán tudom, mit jelent a túl fejlett, de az biztos, hogy 12 évesen a menstruáció is természetes dolog. Ha a kislányát a testi fejlődés (pl túlsúly) zavarja, akkor érdemes endokrinológussal megbeszélni (hogyan lehet fogyni), ha a serdülés előrehaladása zavarja, akkor inkább pszichológus felkeresését javasolnám vagy Önnek érdemes elbeszélgetnie vele, hogy n em betegségről van szó.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2010. augusztus 18., 08:55; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 12:17
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás