Pajzsmirigy

Tisztelt Doktornő! 7 éve pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg, melyre azóta is gyógyszert szedek, jelenleg 100 mg Eutyrox-ot. 3 hónapja szültem és most csináltattam egy vérképet ahol az alábbi eredmények születtek:: TSH: 0, 3154 Szabad T4: 23, 68 Ezek az értékek meg voltak csillagozva. Érdeklődnék, hogy kell-e ezzel foglalkoznom, vagy sem. Sajnos a pahzsmirigy ambulanciára csak 3 hónap múlva kaptam időpontot. Előre is ksözönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza a pajzsmirigy témában

Kedves Kérdező! Bár nem írt mértékeegységet, ennek ellenére azt gondolom, hogy az első mU/l, a második pmol/l. Amennyiben így van, az eredmények azt jelzik, hogy egy icipicit sok a 100 mikrogramm Euthyrox, de ha nincs tünete (fogyás, idegesség, kézremegés), amit nem hiszek, hogy ilyen értékek mellett már lenne Önnél, egyelőre nem változtatnék a gyógyszer mennyiségen. Amennyiben panaszai jelentkeznek, akkor viszont, tekintve, hogy gondolom szoptat, mindenképpen érdemes egy korábbi időpontot kiharcolnia, akár úgy is, hogy sürgősségi ambulanciára megy és onnan küldik tovább (belső tipp...). Ennek ellenére véleményem szerint egyelőre aggodalomra nincs oka.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2010. augusztus 14., 11:38; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 15:19
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése