Magas TSH

Szülés után 4. hónapban TSH értékem a minimum érték alatt volt. sajnos 3 hónapot kellett várnom pajzsmirigy szakrendelésen ahol a vérvételen kiderült hogy az értékem ekkor már 53, 3 uIU/ML, Azt az információt kaptam, hogy ez azt jelenti a pmem már nem működik. gyógyszer illetve még egy kontroll vérvizsgálat, Az új vérvizsgálat szerint a TSH.m 39 uIU/ML lett, tehát csökkent. Lehetséges hogy mégis csökken a hormonszint gyógyszer nélkül egy hét alatt? Dilemmában vagyok hogy tekintettel arra hogy szülést követően történt ez a megbetegedés, több helyen olvastam hogy magától rendeződhet egy éven belül. Ennek ellenére kezdjem el szedni a gyógyszert? Nem bizalmatlan akarok lenni az orvossal, egyszerűen nem értem hogyha valamiről kijelentik hogy nem működik, akkor miért csökkenhet mégis a hormonszint rövid idő alatt és hogy 3 hónap alatt tönkremehet a pajzsmirigyem ezek szerint? Tünetem egyáltalán nincs. vérképem is rendben.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! Mindkét TSH értéke magas, ami pajzsmirigy alulműködést igazol. E miatt pajzsmirigy hormonpótlásra van szüksége jelenleg. Amennyiben javul a pajzsmirigy működése a későbbiekben, az a követés során a levett vérmintákból ki fog derülni és a gyógyszer adagját is ennek megfelelően módosítják majd. De ha nem pótolják jelenleg a pm. hormonjait, előbb-utóbb panaszai lesznek. Fáradékonyság, hajhullás, hízás stb.. Azt javaslom, hogy kezdje el szedni az előírt, pajzsmirigy hormon pótlásra szolgáló tablettát.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. augusztus 04., 18:21; Megválaszolva: 2010. augusztus 06., 22:16
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése