Pajzsmirigy UH

Üdv! A pajzsmirigy leletem kiértelmezésében kérnék segítséget!:Pajzsmirigy+nyaki lágyrész UH A PM.lebenyek mérete a normál felső határán van. A szerkezet durvább, kicsit inhomogén.Körülírt göb nem ábrázolódik. A nyakon mindkét oldalon látható ovalis,.megtartott szerkezetű nyirokcsomó.Pathológias nyirokcsomó nem mutatható ki. Még egy kérdésem lenne egyben az előzővel a mandulákat meg a nyálmirigyet meg sem nézték!? És még valami, hogy ha még akarok tovább menni pajzsmirigy maitt Izotópdiagnosztikára vagy hova menjek, mehetek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! Az inhomogén echoszerkezet utalhat autoimmun pajzsmirigy gyulladásra, amelyet vérvétel segítségével tudnak igazolni vagy kizárni. A lelete többi része kórosat nem mutat. A mandulák vizsgálata nem a pajzsmirigy uh feladata. Endokrinológiai szakrendelés felkeresése javasolt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. augusztus 04., 15:58; Megválaszolva: 2010. augusztus 06., 22:11
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás