• TSH értékkel kapcsolatos probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2009 decemberében a jobb mellbimbóm vérezni kezdett.Mammográfia UH nem mutatott ki semmit,majd jött a feltöltés, mely majdnem eredménytelen volt a tej csatorna teljes / állítólag / eldugulása miatt.Műtétet javasoltak,megkerestem az ajánlott sebészt,műtét előtti teljes kivizsgálás jött,de az altató orvos a magas TSH / 14.57 és 9.68 között mozog / nem vállalta az altatást.Pajzsmirigy vizsgálat következett egy csomóból mintát akartak venni a bal lebenyben lévő csomó, rákos kizárása miatt,de olyan kemény volt,hogy nem lehetett,erre azt mondta az orvos,hogy lényegtelen jó indulatú.Amit gyógyszert kiírt a TSH leszorítására nem emelte meg 1/2 szemről a szívritmus zavarom miatt. Ez a dózis sehová sem mozdította 4 hét alatt a TSH-t.Így a műtét csak odázódik én pedig attól tartok,hogy nagyobb baj is lehet ebből. A gyógyszer neve: Letrox 50. A lapomra is ráírta az orvos,hogy emelni nem lehet! Szív ritmuszavarra Rytmonorm és Concor ,továbbá Nitromint szedek. Kissé megszaporodott az 1/2 szemtől ugyan az aritmiám,de valamit csak lehet tenni? Nincsen más fajta gyógyszer a TSH leszorítására.Mennyire veszélyes ezzel az értékkel altatni? Itt is megoszlik a háziorvos és az altató orvos véleménye. Nyilván az altató és sebész orvos véleménye előttem az elsődleges,de kérem segítsen eligazodni és tanácsot adjon.Debrecen Kenézy kórházban műtenének,már egy fél éve.Köszönettel

        Dr. Boros Miklós válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt Kérdező! A pajzsmirigy funkció beállítása szükséges a műtét előtt. Az altathatóság véleményezésében az aneszteziológus véleménye a döntő. A pajzsmirigy hormon pótlásárára több cég is készít gyógyszert. Javaslom, hogy konzultáljon endokrinológussal és kardiológussal, történjen TSH ellenőrzés. Ezen eredmények birtokában lássa az aneszteziológus. Nagy tapasztalatú endokrinológiai szakrendelést keressen fel.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 27., 14:05; Megválaszolva: 2010. július 28., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: