Hypoparathyreosis, csontfájdalom, szörösödés

Tisztelt Dr. Nő! 33 éves lány vagyok, 7 éves korom óta tartó hypoparathyireosis van, amit 9 évesen diagnosztizáltak Zalaegerszegen. Addig epilepsziának vélték, a tetaniás rohamok miatt. Az lenne a kérdésem, hogy kb. 2 éve tartó csontfájdalom van, amit sokáig nem gondoltam kórosnak nyomásra jelentkezik, egyre rosszabodott, jobban fájt. 10 hónapja szedek rá gyógyszert- endokrinologus javaslatára, ellenőrzése mellett, A.T.10 csökkentése mellett, a kimutatott alacsony D3-vitamin szint:( 14 ng/ml) miatt. Azonban a csontfjdalom, semmit nem enyyhült, a mindennapi életvitelt nagyon mmegneheziti. Kb. 1 hónapja volt D3- vit szint ell., új módszerrel-(laborleleten megjegyezve) 20ng/ml. Normális ez az érték heti 2x3000 E D-vit szedése mellett ennyi idő után. Reumatológus szakorvos és az endokrinologus kezelőorvosom sem tud mit kezdeni vele a Belklinikán, itt Bp-en. Szeretném kérni a tanácsát, mit lehet tenni. illetve nem lehet valamilyen felszivódási zavar a háttérben. Az endokrinologus nem mondta, h mikor menjek vissza a rendelésre, ill., h menjek egyáltalán, és nem is ő kontrollálta a laborértéket. Válaszát, segítségét köszönöm. Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a mellékpajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! Ön a legjobb helyre jár gondozásra. A követésnél gondolom a kálcium és foszfát szintjét is nézik, ehez mérten állítják be a gyógyszeradagját. Javaslom, hogy a leleteit endokrinológusának mutassa meg. Ő ismeri az ön kórtörténetét. Mindenképpen szüksége van gondozásra, tehát vissza kell mennie hozzá. Ennél többet sajnos nem tudok segíteni, mert nem ismerem a kórtörténetét.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. július 23., 13:57; Megválaszolva: 2010. augusztus 06., 21:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás