• Gyors fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        .Doktronő! Pajzsmirigy leletem a következő: A jobb lebenye:28x20x47 mm. a vol.:13,5 ccm. szerkezetedurvább, benne mediálisan egy 4 mm-es echoszegény gőb látható. Bal lebenye:24x18x46mm. a vol.:10,5 ccm. szerkezete kissé egyenetlen, benne mediálisan egy 7 mm-es echoszegény udvarral határolt göb látható. A trachea légsávja nem dislocalt. J. O.submandibularisan egy 10x18mm-es, b. o. egy 7x17mm-es ny. cs. látható. Azt szeretném tudni hogy ez okozhatja -e a fogyásomat ami egy másfél hónap alatt 12 kg volt.És hogy kezelhetők -e ezek a göbök gyógyszeres kezeléssel vagy csak műtétileg?? Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Enikő

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! A pajzsmirigy megbetegedése leírás szerint nagy valószínűséggel Hashimoto thyreoiditisre utal, ami mellett elképzelhető a túlműködés és ez kézremegéssel, ingerlékenységgel, hasmenéssel, tachycardiával valamint fogyással járhat, de hogy ez áll-e a háttérben, ehhez mindenképpen hormon vizsgálat szükséges, ezért kérem vérvételre keressen fel endokrinológus szakorvost, hogy ő a fizikális vizsgálat és az eredmények alapján terápiát tudjon javasolni Önnek.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 16., 17:08; Megválaszolva: 2010. július 17., 19:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: