• Hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! 21 éves vagyok, és kb 15 éves korom óta hullik a hajam (androgen alopecia, elöl és halántéknál mostanra már szinte alig van) valamint az utóbbi fél évben többször is volt prosztata megnagyobbodásom (égetően fájó érzés mikor vizelni próbáltam, és nem tudott jönni semmi), de általában másnapra elmúlik. Ezzel szemben még így 21 évesen is alig nő pár szál szakállam, mindig fáradtnak és levertnek érzem magam, valamint a libidóm is eléggé gyenge. Azt gyanítom, hogy nagyon alacsony lehet a tesztoszteron szintem, a DHT(dihidrotesztoszteron) viszont túl magas. Kb 2 éve diagnosztizáltak nálam Gilbert szindromát, és kiváncsi lennék, hogy a glucoronyl transzferáz enzim csökkent jelenléte a májban okozhat-e ilyen hormonális elváltozásokat? Szerettem volna ma elmenni a háziorvosomhoz, hogy beutalót kérjek teljes hormon vizsgálatra, inzulin rezisztencia vizsgálatra, és csontsűrűség vizsgálatra, de épp most ment szabadságra, így egy ideig nem tudok mit csinálni. Egyébként nem vagyok elhízott, normál/vékony testalkatom van, rendszeresen sportolok, egészségesen táplálkozom és sok vizet iszom. Szóval akkor a kérdésem a Gilbert szindróma és a hormonháztartás kapcsolatára vonatkozna, illetve bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok, hogy milyen vizsgálatokat kellene elvégeztetnem. Köszönettel

        Dr. Fáklya Mónika válasza a tesztoszteron témában

        Tisztelt kérdező! A Gilbert szindróma nem okoz a hormonháztartásban zavart. A panaszai viszont belgyógyászati kivizsgálást igényelnek.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 23., 17:27; Megválaszolva: 2010. június 26., 17:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés