• Pajzsmirigy túlműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        30 éves koromban diagnosztizálták a pajzsmirigy túlm.betegségemet, most az ultrahangos vizsgálata jobb lebeny alsó harmadában egy 20mmes isodens göböt. a bal lebeny középső és alsó egyharmadában egy 28mme-es echoszegény hideg göböt talált, amelyben apró cystikus területek és kis meszesedések is megfigyelhetők.. A megállapított diagnózis nem toxikus többgöbös gölyva. Nagyon szeretném a műtétet elkerülni. Kérdésem, lehet-e a biopszia kedvező volta esetén a műtét nélküli gyógyítás? Köszönöm válaszát

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pajzsmirgy göbök témában

        Tisztelt Kérdező! A citológiai mintavételtől függetlenül a fenti méretű göbök esetén a műtéti indikáció fennáll. A göbök növekedése és a több göb kialakulásának esélyét a kezelő endokrinológussal beszélje meg. Nagy centrumban végzett pajzsmirigyműtét kedvező szövődmény rátája esetén a műtétet célszerű választani.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 20., 20:20; Megválaszolva: 2010. június 21., 17:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés