• hypothyreosis problémák és teherbeesés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Az a problémám,dilemmám, hogy szeretnénk már a 2. gyermeket,de 4 hónapja kiderült hogy enyhe hypothyreosis-om van, ami valószínű az első terhességem után alakult ki,(csészármetszéssel született),Letroxot írt fel az endokrinológus 50mikr.-ot, most volt az ellenörző vérvétel és nem sokat változott az eredmény,emelte az adagot 75mikr.-ra annak a tudatában hogy tervezzük már a 2.babát.Mi az amit esetleg tehetnénk a gyógyszer szedése melett hogy sikerrel járjak a teherbeesés esélyének megnövelése érdekében.

        Az első vérvétel eredmény:TSH:10.038,   FT4: 14.0,  kol. 6.2

        A második vérvétel eredménye: TSH ultraszenzitív 4.882

                                                       T4: 13.5,   T3: 6.0,  Anti-TPO: 1366.6    

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy, terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        A pajzsmirigy alulműködése hátterében Hashimoto thyreoiditis áll. Ilyenkor a serkető hormon szintjének csökkentése (sTSH az alsó határ felé), és a szabad hormon emelése (fT4 norm felső határra) alakítása a cél, külső hormon (Letrox) segítségével. A jód kifejezetten káros, de a rendszeres L-Thyroxin adása előbb-vagy utóbb elegendő hormon szintet alakít ki (megfelelő dózis mellett). Egyéb endokrin teendő ebből a szempontból nincs. A vérzsír csökkentésére mindenképpen odafigyelést és életmódváltást indokolt eszközölni, ha ez nem elegendő, akkor jön gyógyszeres kezelés, de nem gondolom, hogy ez a teherbeesést befolyásolná. Sok sikert!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-11 16:31:44; Megválaszolva: 2010. június 11., 16:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés