• Cushing kóros vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kb. 6 éve kínlódom egyre szaporodó panaszokkal, nagyon sok helyen jártam már, de sehol nem találták meg az okokat. Most összefoglalnám a tüneteimet, és előre köszönöm a tanácsait. Fáradékony vagyok. A végtagjaim vékonyak és alma típusú elhízás jellemző rám,kerek képem van, "bölénypúpom" is, a hajam egyfolytában hull, a bőröm száraz, pergamenszerűen ráncos, striás(55 éves vagyok). A vállizmaim sorvadnak, a jobb karom máris sokkal gyengébb. Krónikus alvászavarom van, nagyon érzékeny vagyok a fertőzésekre is. 18 éve regisztrált cukorbeteg vagyok, pajzsmirigy problémáim is vannak, magas a koleszterin szintem. Nemrég pitvarfibrillációval kardiológiára kerültem.Ugyancsak mostanában nagyobb ok nélkül láb metatarsus törésem volt, amelynél az elvárható idő többszöröse alatt sem történt meg a megfelelő callusképződés. Hormonvizsgálatra, hipofízis, melékvese vizsgálatra még sosem küldtek el. Szeretném, ha véleményt mondana a leírtak alapján, és azt is kérem, hogy javasoljon olyan endokrinológiai szakrendelést, ahol esetleg a végére tudnék járni a dolognak. Köszönettel: persona

        WEBBeteg szakértő válasza a Cushing-kór témában

        Tisztelt kérdező!

        A tünetek alapján felmerül a Cushing kór lehetősége, ezért mindenképpen javaslom, hogy menjen el endokrinológiai szakrendelésre, ahol ezt tisztázni tudják hormonszint mérések segítségével.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-02 15:11:52; Megválaszolva: 2010. június 02., 15:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés