• Euthyrox

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        31 éves nő vagyok, másfél évvel ezelőtt szültem, tavaly nyáron pedig az állkapcsom mentén pattanások jelentek meg, pedig nem vagyok pattanásra hajlamos. Gumós, mély, fájdalmas pattanások, amelyek a szokásos kezelésektől sem múltak (Zynerit, Skinoren, stb.) Voltam bőrgyógyásznál, aki Roaccutane-os kezelést javasolt, de mivel az idén még egyszer teherbe akarok esni, nem vállaltam a kezelést, hanem felkerestem egy endokrinológust. A doktornő vérvizsgálatot rendelt el, amiből a következőket állapitották meg: TSH 3,63 uUl/ml, Testosteron 50,00 ng/dl.

        A doktornő azt mondta, ezek az értékek jók, de próbálkozzunk meg napi fél tabletta Euthyrox 25-el, talán rendezi a hajzsirosodást és a pattanásokat.

        Kérdésem az volna, hogy a gyógyszert mennyi idővel a terhesség előtt kell abbahagyni, mert a doktornő azt mondta, nem kárositja a magzatot.

        Mennyire hatásos/javasolt a fenti gyógyszer a pattanásokra/hajzsirosodásra? A doktornő azt javasolta, ezzel próbálkozzunk, hátha rendezi a pajzsmirigy működését, és ezáltal enyhülnek a panaszaim.

         

        Válaszait előre is köszönöm.

        Tisztelettel, Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Mivel a TSH eredménye jó nem tartom valószínűnek, hogy plusz hormon adagolása a pattanásokat elmulasztaná. Az ilyen jellegű pattanásokat gyomor bél rendszeri problémák is okozhatják. Pl. Helicobacter fertőzés. Ez a baktérium a gyomorban telepedhet meg és antibiotikum plusz savcsökkentő gyógyszerek kombinációjával kezelik. Érdemes lenne e felé elindulnia, s e mellett ha nincs rendben a bélműködése, azt rendezni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-10 21:01:15; Megválaszolva: 2010. május 10., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: