• Hormonzavarok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám a következő lenne. Az utóbbi időben észre vettem, hogy az államon erősebb a szőrzet és sötétebb mint az átlagnak. Elmentem nőgyógyászhoz aki hormon vizsgálatot csinált. Az eredmény: tesztoszteron 33,36 NG/dl(286-800 között normális, esztradiol 112,70 pg/ml (7.60-43 között normális) progreszteron 11,50NG/ml (0.20-1.40 között normális. A ciklusom 18. napján vettek vért. A nőgyógyászom azt mondta az eredménnyel ne foglalkozzam, de szerintem azért ezek elég alacsony értékek. Ráadásul kb 7 hónap alatt híztam 10-11 kg-t. A kérdésem az lenne, hogy összefüggésben lehet-e a hízásom, a szőrősődésem ezzel a hormon eredménnyel? Köszönettel: fandee

        WEBBeteg szakértő válasza a endokrin betegség témában

        Kedves Fandee!

        A hormonvizsgálatnak akkor lenne igazán jelentősége, ha a ciklus 3. napján készülne a vérvétel, és lenne benne FSH, LH, prolaktin is, emellett szükség lenne UH-ra is, hogy a petefészkeket is lássák. Szükség esetén keressen fel nőgyógyász-endokrinológust is.

         


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-07 19:01:08; Megválaszolva: 2010. május 07., 19:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés