Miért hízok ennyit?

Kedves Doktornő/Úr! 18 éves 115kg 167cm vagyok.5 éve pánikbeteg vagyok és 2 éve rosszul lettem azóta nem megyek sehova még kisérettel se merek kimenni.Jelenleg Paroxetint szedek fél Ataraxal.Ezelőtt sertarint szedtem de semmi hatása nem volt, ettől is csak itthon bírok megmaradni mert 3-4 hónapig csak feküdni tudtam az ágyban szó szerint napszemüveggel mert kicsit tompította a szédülésemet.12 éves koromban jött meg egyszer a menstruációm azóta nem jelentkezett egyáltalán. Azt szeretném megkérdezni hogy a túlsúlyom miatt lehetséges hogy nem jön meg? Vagy esetleg a pánikbetegségtől? Lehetséghes hogy összezavarta a hormonaimat? 2éve 85-90kg voltam és 2 év alatt felszedtem 25-30kg-ot pedig nem eszek szerintem annyit ahhoz hogy ilyen brutális súlyom legyen.Persze nem mozgok sokat a napnak a nagyrészét a számítógép előtt töltöm és 10-11 órákat alszom. A pszichologusommal is megszakadt a kapcsolatom mert ugye nem tudok hozzá bejárni.Tavaly voltam a Budai gyerekkórházban de komolyabb vizsgálatokat nem végeztek mert hazajödtem egyszerűen nem tudtam megmaradni bent.Kérem szépen önöket adjanak valami tanácsot hogy mitévő legyek mint a pánikbetegséggel mint a menstruáció kimaradással kapcsolatban.Köszönettel: Enikő

Dr. Fáklya Mónika válasza túlsúly témában

Tisztelt kérdező!

A túlsúly okozhat hormoneltéréseket, de hormoneltérések is okozhatnak túlsúlyt. Sajnos így interneten keresztül ezt nem lehet kivizsgálni. Nagyon fontos lenne, hogy valami úton módon elmenjen egy kivizsgálásra endokrinológiai szakrendelésre! A pánikbetegséghez pedig csak pszichiáter segítségét tudom javasolni. Ha nem hat az egyik gyógyszer talán egy gyógyszerváltás segít. Ez a betegség megfelelő gyógyszerbeállítás mellett tünetmentessé tehető. Nem jó, hogy így éli mindennapjait! Kérjen a családjától segítséget az orvoshoz való eljutáshoz, és gyógyuljon meg!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. március 26., 19:19; Megválaszolva: 2010. március 26., 19:19
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Corpus Pineale 1 cm cysta, látóideg...
Tisztelt Doktornő! Szakvéleményét szeretném kérni, illetve tanácsát, hogy tisztán láthassak az aktuálisan megkapott eredményeimmel...
Gyermekkori hormonális probléma
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A tanácsát szeretném kérni 11 éves kisfiammal kapcsolatosan. Kicsit aggódom, mivel a péniszének a mérete meglehetősen kicsi...
Biológiailag aktív tesztoszteron...
Tisztelt Doktornő! Férfi hormon szint mérést végeztem el privát laborban, és az eredmények alapján a biológiailag aktív tesztoszteron szintem...
Pajzsmirigy UH lelet
Inzulinrezisztencia?