• pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Szakértő! Én 30 éves nő vagyok! 18 éves koromban pajzsmirigy túltengés miatt híztam kb.15kg-ot(2 hónap alatt) és a szemeim nagyon meg voltak duzzadva, ezenkívül a memóriám se volt az igazi, nem igazán tudtam tanulni, pedig előtte jól ment. 21 évesen várandós lettem és a terhesség alatt normális értékeket mutatott a pajzsmirigyem, pedig gyógyszert nem szedtem. A szülés után kb.14 hónappal(amikor a szopiztatást) abbahagytam elmentem vizsgálatra és kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem lett. Azóta ezzel kezelnek.Közben született egy kislányom, de a terhesség alatt, és azóta is minden rendben volt. Sokat olvastam a betegség tüneteiről és az lenne a kérdésem, hogy, ha rendszeresen szedem a gyógyszert(napi 1*100mg Euthyrox), akkor normális-e, hogy a tünetek még mindig megvannak? pl.:szemöldököm külső fele szinte nincs is, szemeim duzzadtak, végtagjaim mindig hidegek, gyorsan zsibbadok(akár 30mp alatt is el tudok zsibbadni), sűrűn van vizeletürítésem, igaz sokat is iszom.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Ha a hormonpótlás elegendő, nem kellene panaszosnak lennie. Érdemes lenne megnézetnie a pjzsmirigyhormon szintjeit, nem csúsztak-e el. A zsibbadás miatt kálcium mérés lenne még kívántos. Forduljon endokrinológus szakorvoshoz!


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Kovács István

        Kérdés: 2010-03-18 17:30:44; Megválaszolva: 2010. március 18., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: