• Mitől lehet az eltérés?,

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő/Úr!

        30 éves vagyok és 23 éve cukor beteg. Az elmúlt 2 évben elkezdtem szőrősödni ennek kapcsán nézték meg a hormonjaimat. Amik a következők:

        TSHA(CLMA):1, 474       (0.400-4.000)
        Prolac.CLMA:492             (109-557)
        FSH(CLMA):3.0              (3.4--21.6)
        LH(CLMA):5.1                 (2.4-6.6)

        Testoseron-CLMA:9.5        (0.5-3.8)

        Kortizol A:496.8                 (79-536

        A parathormonom az 20-as tehát kizárták a pajzsmirigyet.Emellett van PCOS-m de a nőgyógyász szerint az ne okozna ekkora eltérést valamint a női hormonoknál is elváltozást mutatna.Szóba jött még h nem e kapok sok inzulint de inkább kevésnek mondható a napi adagom(Levemír:reggel és este 12E a Novorapidból pedig 3x 4E)Nem tom h okozhat e ilyen elváltozást h az elmúlt 2 évben rengeteg antibiotikumot kaptam csonthártyagyulladás miatt. Most legutoljára Dalacin 300-ast szedtem napi 4et 10 héten át.Ez csak egy feltételezés a részemről mert nem értek hozzá.Igazából járok ezzel a problémával orvoshoz de érdekelne másnak a véleménye is.Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a endokrinológia témában

        Tisztelt kérdező!

        A PCOS okozhat magas tesztoszteron szintet. (Magas tesztoszteron szintet nőkben a PCOS-án kívül a mellékvese betegségei okozhatnak még. ) Az LH, FSH szintek értékelése csak a ciklus napjának ismeretében lehetséges, a pajzsmirigy működését mutató TSH rendben van. Az antibiotikum szedésnek a magas tesztoszteronhoz nincs köze.  Nőgyógyász endokrinológussal kellene beszélnie, jelentkezzen be szakrendelésre.  


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-17 19:10:58; Megválaszolva: 2010. március 17., 19:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: