• kezdődő pajzsmirigy alulműködés terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Még terhességem előtt kezdődő pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg (TSH 10, ft4 es ft3 normál), melyre euthyroxot kaptam. Mióta kiderült a terhességem, 4 hetente járok ellenőrzésre. 4 hete a TSh-m 3, 4 volt, Ft4 határok között.(napi 50 mg Euthyroxot szedtem),  Tegnapi ellenőrzés során a TSh-m viszont 8 lett, az FT 4 még mindig rendben, a határok között. Orvosom napi 75 mg-ra emelte a gyógyszeradagomat. Kérdésem, hogy ártalmas-e a legutóbbi eredmény a babábak?

        Köszönöm előre is.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Kezelése megfelelő, jó, hogy emelték az adagot. A babának véleményem szerint nem árthatott az előző szint, mert rövid idő telt el és az fT3, fT4 ellátottsága megfelelő volt. Ne aggódjon! A követés viszont szükséges.


        Kérdés: 2010-03-15 19:30:27; Megválaszolva: 2010. március 15., 19:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: