• TSH problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tavaly nyáron mért TSH szintem 4, 5 uIU/ML volt, erre kaptam L-Thyroxin 50mg-os gyógyszerból napi 1 szemet. 1 hónapos kontroll alkalmával 2009. októberében 1, 23 lett az eredményem, ami jó értéknek számít. Tovább folytattam a napi 1 tabletta szedését, majd a következő kontrollnál (2010. jan. 20.) 0, 02 uIU/ML szintet mértek. Ekkor azt tanácsolta orvosom, hogy csak 25 mg-ot (fél tablettát) szedjek. Egy hónappal később a TSH eredményem 9, 5 lett. Ön szerint mit tegyek most? Állandó fáradékonyság, rossz közérzet, alvászavar tapasztalható az utóbbi hetekben nálam. Emellett a gyógyszer mellett 2*1 Adimet 500 mg-os tablettát szedek november óta és diétát tartok PCOS miatt (magas 120 perces inzulin szint: 67mU/L, illetve ciszták, szőrösödés, rendszertelen menstruáció, viszont testsúly problémák nincsennek). Kisbabát szeretnénk, s másfél éve már volt egy vetélésem. Ön szerint megfelelő-e a kezlés, amit most folytatok? Ha nem, akkor min kellene változtatnom?  Köszönettel: H. Edit 

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Ha az 50 ug sok, viszont a 25 ug kevés akkor a napi 37, 5 ug L-thyroxin adag javasolható, azaz 1x3/4 tabletta az 50 ug-os-ból. A terhességre csak jól beállított pajzsmirigy hormonok mellett javasolt vállalkoznia. (TSH 1-2 uIU/ml legyen)   Ekkor a gyógyszeradag növelésére lesz szükség. A gyógyszermódosítást -most is és akkor is- beszélje meg endokrinológusával is!


        Kérdés: 2010-03-10 17:59:04; Megválaszolva: 2010. március 10., 17:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: