• Téli betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor nő/úr! A következő lenne a kérdésem.Elöszőr is azt szeretném megkérdezni hogy a vérből a pajzsmirigy eredményem jólett1, 4lehetséges e hogy mégis gond van a pajzsmiriggyel. Az ultrahang vizsgálat több göböt kimutatott és elég régota van olyan panaszom hogy mintha meg akarnék fulladni nyomja a torkom valami és a fülem tövébe is sugárzik a fájdalom és nagyon gyenge vagyok, gégészeti problémát nem találtak. Még azt szeretném megkérdezni hogy mitől lehet az hogy a téli időszakban mindig jelentkeznek nálam különböző tünetek? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Nagy Zoltánné

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Gondolom a TSH erdménye lett 1, 4 uIU/ml. (Mert ezt nem írta meg, így a válaszom is csak feltételes lehet. )Ez normális, így a pm. működésével nincs gond. A göbös pajzsmirigy akkor okoz nyomási tüneteket, ha a göbök nagyok. Erről nem írt. Lehet, hogy csak légúti hurutok miatt megnagyobbodott nyirokcsomók okozzák panaszait. Télen erre a kevesebb vitaminbevitel miatt hajlamosabbak vagyunk. Szedjen időnként vitaminkészítményeket, sétáljon sokat friss levegőn, hogy edzettebbbé váljon!


        Dr. Sápy Tamás
        szülész-nőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Sápy Tamás

        Kérdés: 2010-03-09 18:15:18; Megválaszolva: 2010. március 09., 18:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: