• Pajzsmirigytúlmüködés. Csak gyógyszer?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A következő problémában szeretném a segítségét kérni:Egy nagyom kedves barátomról van szó akinek gyerekkora óta problémákat okoz a pajzsmirigytúlműködése. Kb egy hónapja rendszeresen fáradékonyságra,néha hányingerre panaszkodott,ezért a háziorvosa javaslatára elvégeztek egy vérvizsgálatot,amely a következő eredményeket hozta: TSH : 0,071 mIU/l Szabad T4 :10,0 ng/dl Szabad T3 2,4 pg/mL Annyit sikerült leszürnőm ebből,hogy a TSH érték nagyon rossz,de sajnos a közeljövőben nem lesz lehetőségünk szakrendelésre eljutni,ezért kérem az Ön segítségét. Először is a véleményére vagyok kiváncsi,hogy a lelet alapján,ismét a pajzsmirigybetegségről van-e szó? A második kérdésem pedig az lenne,hogy a pajzsmirigybetegségre,létezik-e hatásos természetgyógyászati kezelés,mivel az ismerősöm szeretné elkerülni a gyógyszerek szedését. A válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:Farkas Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy túlműködés témában

        Tisztelt kérdező!
         
        A pajzsmirigybetegségekkel szakrendelésre kell menni. A TSH érték ezt indokolja is. A természetgyógyászati kezelések véleményem szerint nem valók ilyen betegségek kezelésére, amennyiben az orvos a követés során majd indokoltnak látja a szükséges gyógyszereket felírja.

        Tisztelettel: Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-07 21:24:05; Megválaszolva: 2011. július 29., 12:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés