• hypothyreosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Hypothyreosis-sal diagnosztizáltak, értékeim:

        TSH: 5.4 (referencia:0.27-4)

        TPO: 15.2 u/ml (referencia: 0-35)

        UH: negativ

        Ez autoimmun folyamatnak tekinthető?

        L-thyroxin 50 ug napi1-szeri adását tanácsolták. Elég lenne-e gyógyszeres kezelés helyett a jód pótlása, vagy éppen nem tanácsos?

        Indolkotnak látja-e egy (életen keresztüli? ) gyógyszeres terápia megkezdését ez esetben?

        (22 éves vagyok, és nem várok babát)

        Köszönettel

        Kata

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Mivel aTPO nem magas és az uh-on sincs eltérés, nem az autoimmun pajzsmirigybetegség a legvalószínűbb. (Nem csak egyféle pm. ellenes antitest, van,  de az aTPO-t vizsgáljuk leggyakrabban.) Lehetségesnek tartom, hogy jódpótlás is elég lenne, de én nem vizsgáltam önt, így nem tudom minek alapján döntött így orvosa. Célszerű lenne ezt megkérdeznie. Endokrinológus állította be a kezelést?


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-08 17:57:06; Megválaszolva: 2010. március 08., 17:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: