• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Fél éve pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg, melyet a labor és ultrahang vizsgálarót is igazolt. Izotóp vizsgálatot nem végeztek, Kérdésem, hogy a ezt a vizsgálatot mikor kell elvégezni?

        Most kell majd fél éves kontrollra mennem. Egy ideje gyakran berekedek, nehezen veszem a levegő, gombócot érzek a torkomban, légszomjam van, és fokozottan verejtékezem. Azt szeretném tudni, hogy ezek a tünetek a betegséggel járnak-e és ez nem kóros-e? (49 éves nő vagyok)

        A betegségem szapora szívveréssel társult, így az L-Tiroxyn mellé még Nebacop tablettát is kell szednem.

        Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlette:.Kata

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Nem minden esetben indokolt izotópvizsgálat pm. betegségekben sem. Ha az uh vizsgálat alapján nagyobb göb derül ki, el szokták végezni, de egyes működési problémák differenciál diagnosztikájában is nyújthat hasznos segítséget. Panaszai összefügghetnek pajzsmirigy betegséggel, mindenképpen ismételt hormonszint mérés javasolt. Feltételezem, hogy az alulműködésére hormonpótló gyógyszert kapott, felmerül, hogy esetleg gyógyszerigénye most alacsonyabb lett, és ebből adódnak a panaszok. Mindenesetre a gyógyszer módosítását meg kell beszélnie orvosával, friss laborérékek birtokában.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-06 10:46:00; Megválaszolva: 2010. március 06., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: