• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő!

        Nekem 6 éve van  pajzsmirigy alulműködésem minden fél évebn járok.Ez idő alatt 30 kg híztam fel. Nem tudom meddig lesz ez így még?  Most is voltam kb. két hete most kaptam meg. eddig 75-50 UG Euthyrox-ot kaptam előtte csak 50-et most egy fél éve felváltva szedem egyiknap 75, másiknap 50. Most az eredmény a következő:
        Tsh:10, 540
        Ft4 7, 32
        fT3: 4, 36
        Most megint romlott a Tsh a koleszterinem az mindig magas volt az 6. 9 ezt örököltem is. A trigliceride 1. 97.
        A következő a javaslat: A továbbiakban naponta 75 ug L- Thyroxint kell szednem. Átirtak erre a gyógyszerre sose szedtem még ilyet. Hát ez van. Majd megyek vissza a házidokimhoz kiváncsi leszek mit szól majd hozzá. Mért irtak fel más fajta gyógyszert?

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Azért kapott magasabb hormontartalmú gyógyszet, mert a TSH eredménye alapján az előző adag kevés volt. (Akkor az ideális, ha a TSH 1-2 közé esik) A koleszteinszintje a pontos gyógyszeradagolással és a zsírszegény diétával csökkenthető. A túlsúlya miatt fogyókúrás diéta javasolt, napi 1200 kCal 5 részre osztva, vegyes kiegyensúlyozott táplálkozással. Egy hormonpótlásban részesülő pajzsmirigy alulmúködésben szenvedő beteg le tud fogyni, mert a hormonszintjeit kívülről bevitt gyógyszerrel helyreállítják. Ez akarat és elhatározás kérdése. Fontos a napi rendszeres testmozgás is.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-06 11:00:07; Megválaszolva: 2010. március 06., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: