• Gyermek endokrinológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktornő/Úr! Lányom áprilisban fogja betölteni a 14. életévét. Aggasztónak találom, hogy nagyon hullik a haja, az ágya rendszeresen tele van a hosszú hajszálaival, és ha csak végigsimít egy tincsén, a kezében marad egy csomó hajszál. Nagyon sovány, az elmúlt fél évben 10 kg-ot fogyott (nem volt étvágya, nem evett, gyakran hányt), ám ezt az időközben diagnosztizált reflux beteségnek tulajdonítjuk, amire gyógyszert is szed (Omeprazol). A menstruációja eddig rendben volt, ha csak azt nem számítjuk, hogy igen erős fájdalma szokott lenni, volt rá eset, hogy hányt is. Most februárban fordult elő, hogy már kb. 10 napja késik a menstruációja. Dr. Voll diagnosztikán hormonális problémákat véltek felfedezni, javasolták, hogy keressünk fel endokrinológiai szakrendelést.(Talán egyáltalán nincs összefüggés, de még egy számomra aggasztó tünet, hogy belül a szájában rendszeresen, fájdalmas, pattanásszerű elváltozás jelenik meg, amit Corsodilos öblögetéssel próbál kezelni)Kérdésem, hogy valóban indokolt lenne endokrinológiai szakrendelésre elvinni? És szükséges-e oda beutaló? Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a endokrinológia témában

        Tisztelt kérdező!

        A leírtak alapján feltétlenül kivizsgálás szükséges. Egyrészt felmerül az anorexia nervosa gyanúja is, ami hormonális problémákat is okoz, de gyulladásos bélbetegség sem zárható ki. Erre a szájban megjelenő gyakori afták miatt gondolok. Ez utóbbit gasztroenterológiai szakrendelésen vizsgálják, a hormonális gondokat pedig endokrin szakrendelésen. Mindkét helyre szükséges beutaló, amit a háziorvosától kérhet.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-24 21:15:33; Megválaszolva: 2010. február 24., 21:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: