• pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.nő! Csökkent pajzsmirigy müködésem van, 2 hónapja szültem.emelt 150 euthyroxot kellett szednem előtte 125-öst szedtem. Most a TSH:0.03 lett, a T4:20.96 lett.Kérdésem az lenne hogy mikor kell visszaállnom a 125-ös euthyroxra? A jódot a baba miatt kelett szednem, most a szoptatás alatt is kell a baba miatt szedni? Köszönöm válaszát! Gyöngyi.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves anyuka!

        A szülés után a korábbi dózis visszaállítható, de ez a hormonszintjeiből is látszik. Most kicsit túl van adagolva. A jód tekintetében megoszlanak a vélemények. Ha autoimmun pm. betegsége van, nem feltétlenül javaslom, de e tekintetben kezelőorvosa véleményét is kérje ki.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-24 21:08:57; Megválaszolva: 2010. február 24., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: