• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Szexuális étvágyam az elmúlt másfél évben jelentősen csökkent vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy megszűnt, valamint az átlagosnál ingerlékenyebb is vagyok. Azt olvastam, hogy ezt pajzsmirigy problémák is okozhatják. Bízom benne, hogy csak "ennyi" a bajom, mert ezt ki lehet kezelni. Ön szerint érdemes kivizsgáltatni magam?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező!

        A kérdésére egyértlemű választ nem tudok adni, ugyanis az ingerlékenység inkább a pajzsmirigy túlműködése esetén szokott jelentkezni, a szexuális aktivitás csökkenése inkább az alulműködése esetén jellemző. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a tipikus pajzsmirigy alul-. illetve túlműködésre jellemző tünetek megvannak-e, pl. hízás-fogyás, száraz bőr-meleg, nedves, izzadt bőr, alacsony-magas pulzus, székrekedés-hasmenés, stb. Összességében azt tudom tanácsolni, ha egyéb pajzsmirgyproblémára utaló tünet van, akkor mindenképpen, ha nincs, akkor esetleg a saját megnyugtatása végett csináltasson egy vérvételt a pajzsmirgy-funkció megítélése céljából. Háziorvost keresse!


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        urológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Mészáros Lajos

        Kérdés: 2010-02-19 10:13:04; Megválaszolva: 2010. február 19., 10:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: