• Magas TSH

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        47 éves nő vagyok. Nemrég végeztek nálam egy vérvizsgálatot, amelyen hormonszinteket is mértek, mert szexuális problémáim vannak 1 éve. A  női hormonértékeim jók, csak a TSH-m magas 9.66. Az orvosom csak érintőlegesen foglalkozott vele, "majd 2 hónap múlva ismételjük meg". Semmi tanácsot nem adott. Pont  a héten jött  hírlevelük  a pajzsmirigy-problémákkal foglalkozott, ott láttam, hogy az összes tünetem, nemcsak  a szex problémám, hanem a hajhullás, a hízás, a nagyfokú  fáradtság, a lassúság, izomfájdalom és   koncentrálási problémák is jelentkeztek nálam, és ezeket is hiába mondtam az orvosnak. Ja és gombócot is érzek a torkomban 2 hete, de eddig nem foglalkoztam vele. /A háziorvosom a nőgyógyászom is./ A szexuális problémámmal már voltam plussz 2 orvosnál is. Menopauzaklinikán is jártam, ami igazán bosszantó volt, mert az égvilágon nem mondak semmit, csak szedjem a gyógyszert, amit felírtak, a kérdéseimre pedig 2 válasz volt - lehet - vagy a - talán-, szánalmas volt a hozzáállásuk.   Szeretném tudni, hogy mit csináljak, próbáljak még elmenni máshová, vagy mit tehetnék én, hogy jobban legyek.

        Köszönöm válaszát

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező!

        Kifejezetten horomonális betegségekkel foglalkozó szakrendelést, endokrinológiát keressen fel, a szabad hormon szinteket is ellenőrizni kell, nemcsak a TSH-t, ugyanis lehet, hogy alulműködik, és ezt kezelni kell. Valóban okozhat hízást, szexuális problémákat, fáradtságot, stb.-t a p.m. alulműködése, ki kell vizsgálni!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-18 11:28:46; Megválaszolva: 2010. február 18., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: