• TSH eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Problémám az, hogy párom 10 hetes terhes és most - az első laborvizsgálaton derült ki - hogy a TSH értéke 74, 6. A T3 és T4 értéke nem szerepel a leleten. Egy fél évvel ezelőtti laboreredményen a TSH értéke normális volt. Párom semmilyen tünetet nem tapasztalt. Kérdésünk az lenne, a terhesség előidézhette-e ezt a magas eredményt? Ez az érték milyen hatással lehet a babára nézve? A háziorvos szerint a legrosszabb esetben szellemi fogyatékos lesz a baba. Szeretnénk tudni, ennek mennyi lehet az esélye, illetve ilyenkor mit tanácsol egy szakember? Ha most elkezdjük kezelni a dolgot, milyen kilátásaink vannak gyermekünk egészségét illetően? Várjuk mielőbbi válaszát, mert nagyon aggódunk! Köszönettel: Horváth Zoltán

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        A terhesség nem változtatja meg ilyen módon a TSH-t. Ez alulműködő pajzsmirigyre jellemző. Azonnali pajzsmirigy hormon pótlás szükséges! Sürgősséggel menjel el endokrinológushoz, ha ez nem elérhető, a háziorvosához, hogy felírja a megfelelő gyógyszert, de utóbbi esetben sem hagyható ki az endokrinológiai gondozásba vétel! A korai hormonpótlással remélhetőleg elkerülhető a károsodás.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-19 08:21:08; Megválaszolva: 2010. február 19., 08:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: