Tisztelt Dr. Fáklya Mónika!

A kérdésemre azt válaszolta, hogy a Letrox nem csökkenti a TPO-t.De akkor minek kell szednem, ha a TSHm jó? Legutóbb is 0, 89 volt.

Azt javasolta Ön, hogy szedjek olyan vitamint, amiben nincs jód.Konkrétan mit tudna javasolni? Melyik terméket? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A TSH-ja gyógyszer nélkül volt 0, 89? Az ft4 szintje is rendben volt? Mert akkor valóban nincs szüksége pm. hormon pótlásra jelenleg. De ha a gyógyszer mellett állt be ilyen szintre, akkor szednie kell, hiszen pont a tabletta miatt van rendben. (Mivel legutóbb nem írt laborértékeket és most sem világos, hogy ez mikori érték, ennél nem tudok pontosabbat mondani. Esetleg, ha megírja, hogy mikor voltak a hormonmérések és ezeknek mik az eredményei, referenciatartományokkal, akkor tudok erre válaszolni.) Endokrinológushoz viszont menjen el, még a terhessége előtt, mert a pajzsmirigy. autoimmun betegsége -mint önnél is -egyrészt fokozott odafigyelést igényel a hormonértékekere, másrészt, hajlamosít ez az időszak az addig egyensúlyban levő hormonértékekek felborulására. Ezt időben kell észrevenni, és megfelelően kezelni. Az Elevit terhesvitamin tudomásom szerint nem tartalmaz jódot.

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. február 17., 22:18; Megválaszolva: 2010. február 17., 22:18
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy